11 desembre 2017

El proper 30 de gener 2018 la Plataforma CTI organitza el Seminari “El futur del treball: tecnologies, competències, valors i coneixements en l’horitzó 2030" al Palau Macaya de Barcelona. L'assistència és lliure però cal fer la inscripció en el formulari adjunt.

[+]
9 juny 2017
Plataforma CTI

La Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI) junt a un equip d’experts redactarà abans de la fi d’aquest any 2017 una Agenda Social de la Innovació per Catalunya. Aquesta Agenda serà un document d’anàlisi i de reflexió conjunta, però també un recull de propostes específiques i iniciatives per dur a terme en els propers anys per tal de donar respostes eficaces i eficients als reptes socials del país. L’Agenda Social té la missió de completar l’Agenda per a la innovació i la competitivitat de Catalunya que es va presentar l’any passat, reforçant la perspectiva social que les pràctiques d’innovació i competitivitat han d’incorporar. La presentació formal del document tindrà lloc el mes de desembre.

[+]
16 desembre 2016
Plataforma CTI

El dijous, 14 de desembre, va tenir lloc el Seminari internacional 2016: ‘Innovació i reptes socials’ al Palau Macaya de Barcelona. El seminari, impulsat per la Plataforma Coneixement Territori i Innovació (Plataforma CTI) amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, la Fundació “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, se celebra cada any i és un esdeveniment singular d’alt nivell en què representants de les universitats públiques, els màxims responsables de les principals empreses catalanes i experts en innovació i competitivitat territorial es reuneixen per a intercanviar iniciatives i experiències conjuntes.

[+]
28 abril 2016
Plataforma CTI

Sergi Bonet, president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), Josep González, president PIMEC, Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball Nacional, i Josep M. Vilalta, secretari executiu de l’ACUP, han presentat avui al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, l’Agenda per a la innovació i la competitivitat de Catalunya 2015-2020, a qui ha acompanyat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

[+]
16 gener 2017
Plataforma CTI

L’Atles de la innovació a Catalunya presenta en format vídeo 15 experiències de col·laboració entre les universitats públiques catalanes, els centres de recerca i tecnològics i empreses. L’Atles és un projecte que impulsa la Plataforma CTI per promoure la col·laboració entre les universitats, la recerca i les empreses. Cada any s’escullen casos d’estudi per tal de descriure i difondre experiències de cooperació entre grups de recerca i empreses. L'objectiu és mostrar, des d'àmbits i casos molt diversos entre ells, els elements que intervenen en aquesta col·laboració.

[+]
 
20 juny 2016
Plataforma CTI

Mig centenar de persones del món de la universitat i l’empresa van assistir ahir a la presentació de les 18 experiències de cooperació universitat-empresa que conformen la segona edició de l’Atles de la innovació a Catalunya 2016 que va tenir lloc la Casa Convalescència de Barcelona.

[+]
 
10 febrer 2016
Josep M. Vilalta

Situar la innovació al centre del model econòmic i social de Catalunya és un repte indefugible: ens hi juguem el futur. La innovació és un factor clau per a la competitivitat i per al desenvolupament de les societats i el seu benestar.

[+]
 
4 febrer 2016

El proper 7 de març s’iniciarà la primera edició del curs MOOC d’emprenedoria “Com crear la teva empresa” adreçat a estudiants de grau i màster i ex alumnes. L’objectiu del curs és oferir eines als estudiants i exestudiants recents per adquirir competències i coneixements sobre conceptes claus per a tirar endavant un projecte empresarial, però també de gran utilitat per a la pràctica professional.

[+]
 
26 gener 2016
Plataforma CTI

El president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, i el de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, Enric Fossas, van signar el dijous 21 de gener un conveni de col·laboració pel què el Consell es compromet a contribuir en l’impuls de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI).

[+]
 
23 novembre 2015
Plataforma CTI

El 'Seminari internacional Innovació per a la competitivitat territorial', organitzat per la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI), una trobada anual que el passat 19 de novembre va aplegar més d'un centenar de persones entre representants de les universitats públiques i de les principals empreses catalanes, així com experts en innovació i competitivitat territorial.

[+]
 
18 novembre 2015
Plataforma CTI

Una estratègia, amb accions concretes, per situar la innovació al centre del model econòmic i social de Catalunya

[+]
 
26 juny 2015
Plataforma CTI

Els dies 12 i 13 de juny d’enguany es van celebrar les Jornades Catalunya Futura, impulsades per la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI), al Monestir de Poblet. En aquesta tercera edició s’hi va analitzar i debatre sobre la temàtica de la innovació per a la competitivitat territorial. Una cinquantena de representants de les universitats públiques catalanes, de diverses empreses i associacions empresarials, i d’institucions catalanes, així com un seguit d’experts i representants polítics de l’Estat i de la Unió Europea hi van prendre part, a porta tancada.

[+]
 
5 juny 2015
Plataforma CTI

El dimecres, 3 de juny, va tenir lloc el seminari ‘Competitivitat territorial i universitats. El rol de les universitats en les estratègies regionals d’especialització intel·ligent a Europa’ al Recinte modernista de Sant Pau de Barcelona. La jornada la va organitzar Plataforma Coneixement, Territori, Innovació (CTI).

[+]
 
24 febrer 2015
Enric Fossas

Entrem en el tercer any de vida de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI). Com sabeu, la Plataforma CTI treballa prioritàriament una temàtica en què coincideixen els agents de la triple hèlix (universitats, empreses i administracions públiques). El primer any es va dedicar a aprofundir en les connexions entre coneixement i innovació. El segon any el treball es va centrar en el mercat laboral i el capital humà.

[+]